Denominazione: Spumante Extra Brut Metodo Classico
Zona di produzione: Castelnuovo Berardenga (SI)
Vitigni: Chardonnay 100%
Vinificazione: Criomacerazione in pressa per 6-8 ore, soffice pressatura con gas inerte e ghiaccio secco, fermentazione alcolica in acciaio con affinamento su fecce fini per 6 mesi,
Affinamento sui lieviti: 48-50 mesi sui lieviti prima della sboccatura
Caratteristiche organolettiche: colore giallo oro, perlage fine e persistente, note floreali e di frutta bianca matura. Spuma vellutata e avvolgente, leggermente sapido.
Sboccatura: dicembre 2019
Titolo alcolometrico: 12,5%
Choose and order the Products (extract)
... The alcoholic products on this site, inside the "Wines and Beers" and "Alcoholic and Spirits" categories, are currently only available for shipments to Italy...
SHORT COOKIES INFORMATION This website uses cookies necessary for the site to function and useful for the purposes described in the "Privacy and Cookie policy". The extended information notice is available by clicking on the "privacy and cookie policy" button where information on the use of technical and analytics cookies is provided and the possibility to choose which specific cookies to authorize is given. By continuing to browse this website, you are authorizing the use of cookies.
Commenti